Tratament pentru prevenirea neurodermitelor

Tratament pentru prevenirea neurodermitelor

Denumirea afectiunii se compune din "neuro", care indica nervii, si "dermita", insemnand o inflamare a pielii. Aceasta boala cronica de origine nervoasa se manifesta prin aparitia unor portiuni inflamate pe piele, asa-numitele eczeme umede ce produc mancarimi chinuitoare.


Exista o predispozitie la imbolnavirea de neurodermita. Diferite gene, vreo douazeci la numar, sunt suspectate ca ar juca un rol in acest sens.

Cine are din nastere un sistem imunitar hipersensibil sufera adesea si de o uscaciune extrema a pielii. Drept urmare, invelisul corpului isi pierde umiditatea fireasca, devine friabil si nu se mai poate apara suficient de influentele mediului. Neurodermita se declanseaza insa doar atunci cand la predispozitia genetica se adauga si anumite influente venite din exterior. Vorbim aici despre o mare diversitate de stimuli, ca de pilda: alergeni (unele alimente, polen, par de animale, toxine produse de acarieni), substante nocive (nicotina, parfum, conservanti, noxe) ori stres.

  • Pentru a veni in ajutorul tratarii sau cel putin ameliorarii neurodermitei propunem urmatorul tratament: se incepe cu o curatare a zonei afectate cu laptele de curatare care nu doar curata dar si ingrijeste pielea.
  • Corpul va fi curatat de gelul de dus.
  • Dupa curatare se tonifica fata cu lotiunea suusmoon P care va pregati pielea pentru aplicarea mastii.
  • Inainte de masca se vor face 5 minute de electroterapie dupa care se aplica masca din substante active: ulei de jojoba (special pentru un ten uscat, va oferi o senzatie placuta de catifelare), nanoparticule din luminita noptii esentiale pentru o piele susceptibila de neurodermite, cu probleme ale barierei de protectie a pielii), nanoparticule de boswelia (ajuta la intarirea barierei de protectie naturale ale pielii).
  • In jurul ochilor si buzelor se va aplica oleogel plus folosit pentru ingrijirea si protectia pielii foarte deshidratate si a leziunilor endogene.
  • Dupa aceasta masca se vor face 10 minute de ultrasunete avand un rol analgezic si calmant.
  • Se va aplica apoi un modelaj de baza ce va mari hidratarea pielii si nu o va mai lasa sa fie atat de uscata.
  • La final se ma aplica o crema de baza DMS (structura membranoasa a dermei) in functie de rezultatul dermoanalizei.
  • Pentru acasa este recomandata folosirea produsului tenfione care este special creat pentru ingrijirea pielii delicate si sensibile.

Lasă un răspuns